Ilu ludzi tyle zdań, tak samo można powiedzieć: ilu konsumentów tyle smaków. Kierując się tą sentencją postanowiliśmy do naszej stałej oferty wprowadzić „Barszcz czerwony koncentrat”.
Nowy produkt pozwala szybko i bez większego zaangażowania ugotować dobry barszcz czerwony. Wystarczy jedynie dolać zawartość butelki do gotowego wywaru. Koncentrat stworzony został dla tych którzy nie do końca potrafią, nie mają czasu lub po prostu nie lubią barszczu czerwonego na tradycyjnym zakwasie z kiszonych buraków o kwaśnym posmaku.
Kierując się podstawową zasadą firmy „Od lat naturalnie” czyli bez konserwantów, tak też ten wyrób nie posiada żadnych ulepszaczy smaków. Aby przedłużyć termin przydatności i utrzymać dobry smak jak najdłużej poddaliśmy go pasteryzacji.
Poniżej przepis na smaczny lekko słodkawy i szybki Barszcz czerwony.
Składniki:
Bulion mięsno warzywny:
(można użyć również gotowego bulionu lub w kostce)
Marchewka
Korzeń pietruszki ew. seler
Cebula
Świeże zioła (lubczyk, seler, pietruszka)
2 ząbki czosnku
Kości na wywar (żeberka, skrzydełka kurczaka lub inne )
Do 1,5 litra wody wsadzamy kości i gotujemy ok 30 min. po tym czasie dodajemy obrane warzywa. Całość gotujemy jeszcze ok. 10 min. Bulion gotowy.
Barszcz czrwony „Kinga”
Do 1,5 l. bulionu wlewamy zawartość butelki „Barszcz czerwony koncentrat” podgrzewamy nie gotujemy. Przyprawiamy do smaku według uznania*.
Gotowe!!!!
*Jeśli jest za kwaśny można dodać cukru, jeśli jest za słodki można dodać octu.